Veganská jídla z brambor



Veganská bramborová kaše

Potřebujeme: Například 6 středních či větších brambor, sůl, sušené sojové "mléko", nebo tekuté sojové "mléko". Lze použít i ovesný nápoj, nebo přidat trochu rostlinné smetany.

Postup: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě (případně s troškou kmínu). Po uvaření vodu slijeme, ale necháme si ji v nějaké nádobě vedle. Odebereme přiměřené množství vody do misky, kam přidáme lžíci sušeného sojového "mléka". "Mléko" vidličkou pečlivě vmícháme, aby se nedtvořily hrudky. Po té v tomto "mléce" rozmixujeme či důkladně rormačkáme brambory. Místo vody a sušeného sojového nápoje můžeme použít i teplé tekuté "mléko" rostlinného původu.

Kaši můžeme podávat například se žampiony, se smaženým celerem a třeba s hlávkovým salátem.